Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

diumenge, 1 de novembre del 2009

Notícia :: Cap de setmana de premis literaris

Manuel Molins, Lluís Calvo, Vicent Sanchis i Rafa Gomar guanyadors dels Premis Octubre 2009. Josep Campmajó s'endú el premi gironí de novel·la curta Just Manuel Casero.




Les lletres valencianes es van vestir de gala dissabte el vespre en la 38ena entrega dels Premis Octubre. L'escriptor Lluís Calvo va aconseguir el premi Vicent Andrés Estellés de poesia, dotat amb 5.000 euros. El guardó Andròmina de narrativa va recaure en Rafa Gomar per la seva obra Andròmines. Mentrestant, Vicent Sanchís es va erigir com a guanyador del premi Joan Fuster d'assaig, dotat amb 6.000 euros, pel seu llibre Franco contra Flash Gordon, amb el qual explica com la censura de la dictadura va afectar els còmics. Finalment, el premi de teatre es va concedir a Manuel Molins per l'obra Dones, dones.
D'altra banda, divendres el vespre es va fer entrega dels premis J. M Casero de novel·la curta. L'empresari gironí Josep Campmajó va guanyar el guardó d'enguany amb la seva obra Olor de violetes, ambientada en un psiquiàtric. El text serà publicat per l'editorial Amsterdam i és una anàlisi de la bogeria de la mà de dos personatges. D'altra banda, l'escriptora Anna Carreras, que ja té llibres publicats, va quedar finalista amb un relat autobiogràfic sobre el drama d'una mare que perd un fill prematur. Fa gairebé 30 anys que la Llibreria 22 de Girona organitza uns premis de novel·la curta en memòria de Just Manuel Casero, un home implicat en la vida política i cultural gironina. Són uns premis modestos però que s'han anat consolidant i que han donat a conèixer autors que s'han fet un nom en les lletres catalanes.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails