Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dilluns, 4 de juny del 2012

Novetat :: Memòries confidencials d'un editor, per celebrar els 50 anys d''Edicions 62

Memòries confidencials d'un editor
J. M Castellet
Edicions 62
Maig de 2012
Memòries
Un llibre de memòries d'editor: 50 anys d'història d'Edicions 62 i tres retrats literaris d'alguns dels seus autors més significatius.

CONTRAPORTADA: Memòries confidencials d’un editor. Tres escriptors amics és una obra lúcida, plena d’anècdotes, sorpreses i més d’un secret, sempre des del punt de vista d’un editor que va gaudir de llibertat d’acció per decidir els llibres que volia publicar. Durant cinquanta anys, tants com en compleix enguany Edicions 62, Josep M. Castellet ha estat vinculat a l’editorial com a autor, editor i director literari els primers, i com a president els darrers.
Dividit en dues parts, les Memòries confidencials d’un editor pròpiament dites són en paraules de l’autor «la narració apassionada d’una aventura que va acabar bé malgrat els obstacles polítics i econòmics». Una breu història de l’aventura que va suposar en ple franquisme crear una editorial que feia una aposta decidida i valenta per la cultura en català, i del periple, sovint tortuós i atzarós, fins a aconseguir l’estabilitat i la normalitat. S’explica quines eren les intencions dels fundadors i es fa una valoració dels resultats culturals obtinguts en el mig segle d’activitat, amb els seus errors i els seus encerts.
En la segona part, Tres escriptors amics, Josep M. Castellet fa un retrat literari de Salvador Espriu, Baltasar Porcel i Montserrat Roig. Tres escriptors brillants, amb qui l’autor va tenir una relació ben estreta com a editor, crític i amic, i als més joves dels quals va ajudar a llançar la seva carrera. Amb un relat sincer, alhora irònic i agut, els professionals de l’edició i tots aquells que simplement estimen la literatura trobaran irresistible aquest llibre. 

:: Aquesta setmana se celebren els 50 anys de l'editorial que ha publicat 5.000 títols des de la seva creació.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails