Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dijous, 15 de novembre del 2012

Novetat :: L'últim abat

L'últim abat
Martí Gironell
Columna
Novembre de 2012
Novel·la històrica

L'últim abat permet reviure les tradicions, l'art, el món del vi, la gastronomia, les relacions i els interessos enfrontats en un moment convuls per a Catalunya. Gironell retratat els estralls de la corrupció en la política i en l'Església a la segona meitat del segle XVI, sense oblidar el paper que van tenir-hi els habitants dels pobles, escanyats per les dues institutcions. 

CONTRAPORTADA: "Germans!-va anunciar de manera solemne Frigola, visiblement desencaixat-. Us haig de comunicar una notícia que no hauria volgut mai haver-vos-la de referir, i menys en aquests termes. Tots sabeu que avui esperava la visita de l'abat de Breda, el pare Bernat de Josa.- Va fer una pausa per acabar la frase, però tots els gestos eren premonitoris. Va empassar saliva-. L'han trobat... mort a prop del monestir. "
És la primera d'un seguit de morts violentes a les quals s'haurà d'enfrontar l'últim abat de Sant Benet de Bages, Pere Frigola. Una conxorxa orquestrada pel rei de Castella i la Congregació de la Observancia de Valladolid amenaça de posar en perill els monestirs catalans, que s'uneixen a resistir l'embat imperialista. 

:: Aperitiu del llibre 
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails