Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dissabte, 15 de desembre del 2012

Notícia :: Màrius Serra guanya el Premi Sant Jordi 2012

Màrius Serra ha guanyat el premi Sant Jordi 2012. Tina Vallès s'ha endut el premi Mercè Rodoreda de Contes, Francesc Garriga el premi Carles Riba de poesia, Maria Carme Roca el premi Joaquim Ruyra de narrativa juvenil, i Josep Lluís Badal el premi Josep Maria Folch i Torres de narrativa infantil. Els premis es van donar ahir el vespre a Tarragona durant la 62a Nit de Santa Llúcia, la Festa de les Lletres Catalanes.

Màrius Serra és el nou premi Sant Jordi a 'Plans de futur', una novel·la que té com a punt de partida la vida del matemàtic Ferran Sunyer (1912–1967). Serra hi va començar a treballar l'any 2008, poc després de publicar 'Quiet' (Empúries, 2008), i va decidir centrar-se en les dues cosines del geni matemàtic, Maria i Àngels Carbona. 
El premi Carles Riba enguany ha estat per Francesc Garriga amb el poemari 'Tornar és lluny', Un reconeixement a la trajectòria d'un dels poetes més importants del panorama literari català. El premi de relats Mercè Rodoreda ha esta per Tina Vallès amb el recull 'Un llarg parèntesi', un llibre amb el què l'autora trenca amb la tradició litèraria dels seus tres llibres anteriors amb els que retratava la realitat inmediata per inventar ara personatges i trames. En l'apartat juvenil l'escriptora Maria Carme Roca ha estat premiada amb el Joaquim Ruyra per la seva novel·la 'Katalepsis' una trhiller psicològic amb un protagonista que pateix catalèpsia, una malaltia que paralitza totalment el cos com si estiguessis mort. Finalment en l'apartat infantil Josep Lluís Badal ha guanyat el Josep Maria Folch i Torres amb 'Les aventures de Jan Plata', la història d'una nen que creix sense pare i que un bon dia decideix buscar-lo, en una aventura plena d'emocions i molts pirates. 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails