Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

divendres, 21 de juny del 2013

Notícia :: Josefa Contijoch guanya el Premi Crexells 2013

Josefa Contijoch ha guanyat el premi Crexell 2013 amb la novel·la 'Sense alè', que ens explica l'efecte que l'assassinat d'una dona provoca en una amiga seva. La història de Contijoch s'ha imposat a les altres finalistes No et miris el riu de Mònica Batet i La dona que es va perdre de Marina Espasa.  

La de Sense alè és la història d'una novel·la que la seva autora no esperava veure publicada i que ha acabat guanyant el darrer any alguns dels premis més prestigiosos de la literatura catalana. Després de rebre el premi Ciutat de Barcelona i el premi Serra d'Or a la millor novel·la, el llibre de Josefa Contijoch publicat per Edicions de 1984 acaba de guanyar el premi Crexells 2013. El Crexells sotmet tres novel·les finalistes a votació dels socis de l’Ateneu Barcelonès (Sense alè, de Contijoch, No et miris el riu de Mònica Batet i La dona que es va perdre de Marina Espasa) i enguany s’hi han afegit els vots de 35 clubs de lectura del territori. La participació d’enguany ha estat sensiblement inferior a la de la convocatòria anterior, en què 'Jo confesso', de Jaume Cabré (Proa), va guanyar 'L’últim dia abans de demà', d’Eduard Márquez (Empúries), per només vots de diferència. Els 362 vots de l’any passat s’han convertit en 155, enguany. Si es té en compte que l’Ateneu Barcelonès té actualment uns 3.800 socis, la participació ha estat inferior al 5%.
La guanyadora del Crexells 2013 recorda com ha estat de laboriosa la tasca de la publicació de Sense alè, i com de sorpresa està de què hagi rebut tots aquests reconeixements.


. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails