Xevi Sala, Premi Prudenci Bertrana 2016 :: La tardor literaria en català :: 80grams celebra sis anys de literatura :: Entrevista Anna Altisén :: Jo, confesso guanya el Premi Crexell 2012 :: Mor l'escriptor Emili Teixidor :: Grup 62 ja és a Google Play :: Salvador Macip guanya el Premi Carlemany :: Rafael Nadal guanya el Premi Josep Pla 2012 :: Els llibres de l'any a 80grams :: La primera novel·la de Lluís Llach arribarà a les llibreries el 2 de febrer :: 20 anys de la mort de Montserrat Roig :: Ha mort Joan Agut :: 80grams celebra 3 anys de literatura catalana :: L'escriptora Muriel Villanueva guanya el Premi Just M. Casero amb la novel·la La Gatera :: Aguilera, O'Hara i Llavina, Premis Octubre 2011 :: Rànquing de tardor 80grams 2011 :: David Cirici guanya el Premi Prudenci Bertrana :: L'infern d'Alabastre guanya el rànquing d'estiu 2011 :: Pa negre, la primera pel·lícula catalana candidata als Óscars :: Ausiàs March té perfil al Facebook :: Joaquim Carbó, Premi Trajectòria Setmana del Llibre en Català :: Cabré bat rècords i el seu llibre es reedita en només una setmana :: 80grams a Catalunya Ràdio

dilluns, 17 de setembre del 2012

Club de lectura :: La trampa del desig

©lub de lectura
La trampa del desig
Urbà Lozano
Bromera
Maig de 2012

VALORACIÓ: El millor de llegir és la possibilitat que ofereix d’aprendre coses i La trampa del desig, d’Urbà Lozano, ens mostra que aquest món és tot un mateix conjunt que unim nosaltres, les persones. Perquè, què podrien tenir en comú el cop d’estat del general Franco, la corrupció política en temps de la transició o la guerra de Bòsnia? Doncs els protagonistes d’aquesta obra, les històries dels quals es van tramant les unes amb les altres. Tot comença amb Daniel atrapat en un embús on coneix Mirsada i el seu fill Adnan. A partir d’aquest fet, aparentment insignificant, l’autor va destriant els secrets dels seus respectius passats, que no en són pocs. Uns secrets que Lozano sap anar destil·lant a poc a poc i quan toca, mantenint una tensió constant fins al final del llibre, on es lliguen tots els caps.
I tot això acompanyat d’una prosa fantàstica que li ha valgut, en aquesta ocasió, el Premi de novel·la ciutat d’Alzira, però aquest no ha estat el primer: amb la seva primera novel·la La màquina ronca guanyà el Premi Vila de Puçol 2005; amb Femení singular, el Premi Vila de Teulada de Narrativa Curta 2006, i amb Plagis, el Ciutat de València 2008. Així doncs, Urbà Lozano s’ha convertit en un escriptor dedicar a captivar jurats, però també lectors.

:: Ressenya de Bea Bustos:: 
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails